UVA Packaging steekt Van der Meulen in een nieuw jasje

Het 105 jaar oude familiebedrijf Van der Meulen staat internationaal hoog aangeschreven bij de fijnproevers van Melba toast, beschuit en roggebrood. De ‘Meesterbakkers’ danken hun bekendheid aan een voortdurende streven naar kwaliteitsverbetering. Tegelijk houden ze nieuwe trends nauwlettend in de gaten.

Zo kwam Van der Meulen onlangs met broodchips op de markt, een verantwoorde hartige snack met smaken als Goudse kaas, barbecue en ui. Resultaat van een zoektocht naar een product dat antwoord kon geven op het gewijzigde eetpatroon van de consument. Er bleek een toenemende vraag naar natuurlijke voeding. Daarnaast was er een groeiende behoefte om het traditionele eetpatroon van drie maaltijden per dag te vervangen door vijf eetmomenten met een beperkte calorische waarde.

Opvallende verpakking

Innovatieve producten moeten opvallend in de markt gezet worden. Dat heeft Van der Meulen nadrukkelijk meegenomen bij de ontwikkeling van de nieuwe tussendoortjes. Om deze noviteit op een bijzondere wijze te presenteren heeft Van der Meulen gekozen voor samenwerking met de experts van UVA Packaging. Het bedrijf was op zoek naar een partner die de potentie had een nieuwe verpakking te bedenken. UVA Packaging bleek te kunnen voldoen aan de eisen van Van der Meulen. Het resultaat is een in het oog springende asymmetrische blokbodemverpakking met corner creasing, tot stand gekomen na een testfase met diverse verpakkingsvormen en verpakkingsmaterialen.

“UVA Packaging, onderdeel van het familiebedrijf VDL, is een betrouwbare partner die in staat is om complete turn-key projecten te realiseren”, aldus Jeroen van Vlimmeren, interim Manager Techniek bij Van der Meulen. “De keuze van je partners is zeer belangrijk om de kwaliteit van je verpakking en de continuïteit van de verpakkingslijn te kunnen garanderen.”

UVA LIMA250CHS

Belangrijkste aspecten bij de ontwikkeling van de verpakkingslijn waren voor Van der Meulen: reductie van productbreuk, papieren verpakkingsmateriaal, asymmetrische langsnaad, houdbaarheid tot een jaar na productie, staande zak (ondanks het lichte gewicht van 75 gram) en hoge productiesnelheid. Om dit te realiseren heeft UVA Packaging de UVA LIMA250CHS continuous motion verpakkingsmachine ingezet, in combinatie met een Yamatomultihead weger en Mettler Toledo productinspectie.

De UVA LIMA250CHS is een verticale continuous motion verpakkingsmachine, geconfigureerd voor en afgestemd op wisselende industriële toepassingen. Volledig modulair, flexibel en berekend op een productiesnelheid tot 200 verpakkingen per minuut. Door te luisteren naar onze klanten is de LIMA250CHS geworden tot wat het nu is, een eenvoudig te bedienen, efficiënte en betrouwbare verpakkingsmachine.

Inmiddels is de complete lijn een aantal maanden bij Van der Meulen in productie. Locatiemanager Wietse Jan Kooistra laat er geen twijfel over bestaan: “Wij zijn buitengewoon tevreden met de uitvoering en werking van deze complete verpakkingslijn.”

 

Auteur: | Publicatiedatum: 12-2-2016
Naar het nieuwsarchief